Wat is IPTV

IPTV verenigt de twee werelden van enerzijds IP-technologie en anderzijds televisie. Een revolutionaire symbiose tussen twee zeer uiteenlopende specialisaties. Toen er enkele maar analoge televisie was hoorden we de woorden IP en TV nooit in dezelfde zin. Traditionele televisie maakte gebruik van een coaxnetwerk voor het transport van de analoge TV-signalen. Maar door de beperkte resolutie van dergelijke analoge systemen werd er gedreven gezocht naar een beter alternatief.

Begin jaren ’90 doet digitale TV z’n intrede. Deze digitalisering zorgt ervoor dat TV-signalen nu ook kan verzonden worden op een internetwerk, net zoals andere digitale data. De convergentie van deze twee werelden zorgt voor een onbegrensde interactiviteit en biedt mogelijkheden die met analoge TV ondenkbaar waren.

IPTV kunnen we omschrijven als een bundeling van multimedia diensten zoals televisie, video, audio, data, … beheerd om aan een hoog niveau van vereisten op vlak van service, interactiviteit, veiligheid en betrouwbaarheid te voldoen.

IPTV biedt een brede waaier aan mogelijkheden maar om deze te verwezenlijken is er bijkomende software nodig. Deze software wordt ook wel ‘middleware’ genoemd. De door Ant Systems ontwikkelde middleware is een ‘browser based user interface’. Deze middleware biedt IPTV services aan via een PC of set-top box met web browser. De sofware is volledig personaliseerbaar naar de vragen en behoeftes van de klant.

Ant Systems is terecht trots op z’n volledig ‘inhouse’ ontwikkelde middleware die volledig personaliseerbaar is. Deze middleware stelt verschillende multimedia toepassingen en interactieve diensten ter beschikking zoals live HD-TV, radio, camera / DVD, messaging, EPG (Electronic Program Guide), VOD /MOD (Video On Demand / Music On Demand), RSS, ... Kortom: de mogelijkheden zijn grenzeloos!