IPTV hospitality healthcare entertainment

IPTV Middleware:

  • is een integraal interactief communicatie en content platform (CIC-platform)
  • ondersteunt TV, internet en multimedia toepassingen
  • staat in voor het beheer van gepersonaliseerde informatieve diensten
  • combineert informatie afkomsting van interne of externe bronnen
  • is geschikt voor PC en TV-toepassingen

IPTV Middleware werd ontwikkeld in functie van communicatiebehoeftes binnen een gesloten netwerk zoals in hotels, scholen, universiteiten, ziekenhuizen, bejaardentehuizen, ... Het platform is modulair opgebouwd en biedt de mogelijkheid om als beheerder de verschillende IPTV diensten te beheren. Bovendien heeft het platform een open architectuur. Dit stelt ons in staat om het platform aan te passen voor elk lokaal IPTV systeem en volledig af te stemmen op de behoeftes van de gebruikers.

Het platform combineert:

  • innovatieve vooruitstrevende software
  • de ontvangst van signalen afkomstig van satelliet, antenne of audio-video bronnen
  • interne of externe inhoud van verschillende bronnen volgens de eisen van de klant

IPTV Concept

IPTV Lokaal systeem (Network Provider Domein) is het domein dat klanten en dienstverleners toegang verleent tot het platform. Dit domein bestaat uit een terminal of een netwerk van apparaten. Het wordt beheerd door de ‘Local System Manager’ of de ‘Local Portal Administrator’. Dit kan het personeel van de receptie van een hotel zijn, ICT-personeel of andere administrators. Het platform bestaat uit twee delen: de IPTV portal (frontend) en de IPTV admin (backend).

IPTV Portal (Consumer Domein) is het lokale domein waar alle verschillende diensten geraadpleegd kunnen worden. Dit domein bestaat uit een terminal of een netwerk van apparaten en wordt beheerd door de ‘Local System Manager’ of de ‘Local Portal Administrator’. Dit kan eveneens het personeel van de receptie van een hotel zijn, ICT-personeel of andere administrators.

IPTV Admin (Administrator Domein) is de backend van het middleware-platform. Dit domein wordt gebruikt door de IPTV systeembeheerder en ander personeel. Het omvat de configuratie en het beheer van het hele systeem. Systeemconfiguratie wordt meestal gedaan door de systeembeheerder, terwijl de klant het beheer kan overlaten aan het personeel.